2014 m. kovo 7 d., penktadienis

Mėsos apkepas

Turiu pripažinti, kad būtent šis patiekalas paskatino mane pagalvoti apie savų receptų kūrybą ir net gi tinklaraščio rašymą kulinarijos tema. Tad šį kartą Jums patikėsiu vieną iš savo firminių patiekalų.

Labai jį mėgstu, nes viskas gaminasi orkaitėje, tad tuo pat metu galima daryti ką nors kitą. Pvz., kad ir pažiūrėti mėgstamą serialą :)



REIKĖS:

  • Kiaulienos faršo 700 g.
  • 2 - 3 vidutinės bulvės
  • 4 vidutiniai pomidorai
  • 2 - 3 rieklės batono ar forminės duonos
  • 2 - 3 v. š. majonezo (mano mylmiausias „Vilnius" su krapais)
  • 2 - 3 v. š. grietinės 
  • 3 skiltelės česnako
  • Fermentinio sūrio 300 g.
  • Žiupsnelis bulvių prieskonių
  • Žiupsnelis prieskonių mėsai


GMINIMO EIGA:

Nuskustas bulves pjaustom kuo plonesniais griežinėliais (kepsim ne čipsus tad nepersistenkit ;) ). Į kepimo formą ipilam šiek tiek aliejaus, galite ištepti ir sviestu. Dedam bulves, kad gražiai užsiklotų apačia, jei bulvių daugiau nebijokit dėti keliais sluoksniais. Viršų apibarstom bulvių prieskoniais.

Faršą paruošiam kaip kotletams (tik be kiaušinio), sudedam mėsai skirtą žiuspnelį prieskonių. Mėsą sluoksniuojam ant bulvių. Formą uždengiam folija ir dedam į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių. Šitas reikalas turėtų kepti apie 30 min., bet jeigu bulves susipjaustėt gan storai siūlau kepti ir ilgiau.

Per tą laiką susipjaustom griežinėliais pomidorus, susitarkuojam sūrį ir pasiruošiam padažą. O jį ruošti daugiau nei paprasta.

Į indeli dedam 2 - 3 v. š. grietinės, 2 - 3 v. š. majonezo ir įspaudžiam 3 nuluptas česnako galvutes. Viską gerai išmaišom. Vietoj padažo galite naudoti tiesiog majonezą, na čia kiekvienam pagal skonį ir laiko galimybes. :)

Ištraukiam bulves su mėsa. Ant mėsos tepam mūsų pagamintą padažą, ant jo dedam pomidorus ir šaunam į orkaitę dar kokioms 15-20 min., kol pamidorai ims raukšlėtis.

Tadai ištraukiam užberiam tarkuotu suriu ir kepam tol, kol sūris išsilydys. :)




Patiekalas itin sotus ir kaloringas, bet kai toks skonis, tai galima ir nusidėti :)

Gardžių pietų
G

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą