2014 m. kovo 9 d., sekmadienis

Grikiniai blynai

Nors užgavėnės jau pralėkė praūžė, žiema normaliai kojų apšilt nespėjus išvyta, aš noriu pakalbėt apie blynus. Juk tai puikus, nesudėtingas patiekalas, kuris tikrai tinka ne tik užgavėnėm. Šį kartą apie grikinius blynus su spirgučių padažu. Sedėjau ir sumasčiau, kad norių šioms užgavėnėms būtent tokių. Ieškojau receptų, bet kažkaip nei vieno tinkamo sau neradau. Tad iš visų paėmiau po truputį, įdėjau savo fantazijos ir siūlau Jums išmėgint.

Labai nesudėtinga, sotu, skanu, pigu ir daug :DD



REIKĖS:

  • Grikių 1 stiklinė
  • Vandens 2 stiklinės
  • Sviesto 1 v. š.
  • Miltų 1 stiklinė
  • Kiaušiniai 2 vnt.
  • Šlakelis pieno
  • Žiupsnelis druskos
Padažui:

  • Spirgiukų (aš perku jau supjaustytus ir fasuotus) (taip taip tinginė ;D )
  • Svogūnas 1 vnt.
  • Žiupsnelis pipirų
  • Žiupsnelis druskos


GAMINIMO EIGA: 

Grikius išverdam. Jei nežinot kaip, pasakoju. Stiklinę grikių nuplauti, berti į puodą kuriame virsite ir užpilti 2 stiklinėm vandens. Virti ant vidutinės ugnies kol uždvirs. Tada pasūdyti ir sudėti šaukštą sviesto. Virti ant silpnos ugnies 20 min. Išvirusius grikius atvėsinti.

Į atvėsintus grikius supilti miltus. Gerai išmaišyti. Grikiai atsiskiria vieni nuo kitų ir kiekvienas grūdelis aplimpa miltais, tad nesusidarys miltų gumulų. Sudėti išplaktus kiaušinius ir bemaišant po truputį pilti pieną. Masė turi gautis tokia, kad dribtų nuo šaukšto.

Viskas. Į įkaitintą keptuvę su aliejum dedam po šaukštą tešlos ir formuojam blynus.

Na o kaip pasiruošti spirgiukų padažą manau pasakot nereikia. Spirgiukus pakepinam, sudedam kubeliais pjaustyta svogūna pakepinam kol jis pasidaro skaidrus ir įberia šiek tiek pipirų bei druskos.

Į lėkštę dedam keletą blynų ir užpilam spirgučių padažu. Mmm... :))



G



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą