2013 m. lapkričio 20 d., trečiadienis

Makaronai su mėsos kukulaičiais

Kaip jau minėjau šiame bloge netrūks ir kulinarinių opusų, tad nuo jų ir pradėsiu.

Virtuvėje nesu labai dažna viešnia, turbūt kaip ir kiekviena namų šeimininkė stoju prie puodų, nes namuose yra alkanų burnų. Bet kai jau atsitoju, tai mėgstu pasidarbuoti, prisigalvoti visokiausių receptų ir išbandyti naujai atrastus. Tad savo fantazijos vaisiais pasidalinsiu ir su Jumis.

Šiandien garbę skiriu savo būsimam vyrui ir jo kulinariniams šedevrams. Mano draugas tikras tipinis vyras - į virtuvę užsuks pavalgyt, na dar bulvių nuskust, jei laaabai gražiai paprašysiu. Tačiau, kartais, kaip ir kiekvienam vyrui, jam kažkas prabunda ir tuomet jau mano vyriškis stoja prie puodų, o aš tik stebiu gamybos procesą ir laukiu rezultatų. Tad šiandien apie vieną iš tokių kartų.

Pripažinsiu nesu makaronų gerbėja, mane pasotinti gali tik geras gabalas mėsos. Net kai išgirdau mintį apie mėsos kukulaičius vis vien žiūrėjau kreivai, bet mano įtarimai visiškai nepasiteisino. Taigi Jūsų skonio teismui atiduodu makaronus su mėsos kukulaičiais.



REIKĖS:

  • 400 g. faršo (vyras naudojo kiaulieną, jei patinka - imkit jautieną)
  • 165 g. arba indelio tepamo sūrelio 
  • 1 svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • ryšulėlio svogūnų laiškų (jei laiškai stambūs, užteks ir pusės)
  • ryšulėlio petražolių
  • prieskonių (naudojom universalius, bet gali būti ir jūsų pasirinkti)
  • makaronų


GAMINIMO EIGA

Faršą paruošiam kaip kotletams. Jei kas nežino pasakoju: į faršą dedam prieskonius, piene/vandenį mirkytas kelias riekeles batono, ir įmušam kiaušinį (aš dažniausiai išsiplaku atskirai su druska ir supilu). Viską išminkom. Vuolią - faršas paruoštas, iš jo formuojam kukulaičius ir gražiai apkepinam keptuvėje.


Tuomet susmulkinam česnaką, svogūną ir pakepinam. Kol viskas čirška, susimulkinam petražoles ir svogūnų laiškus. Į keptuvę, su svogūnais ir česnakais, sudedam tepamą sūrelį ir jį išlydom. Suberiam žalumynus ir šiek tiek pakepinam. Tuomet sudedam kukulaičius išmaišom, nukeliam nuo ugnies ir paliekam ramybėj.


Na ką paskutiniai štrichai. Išverdam makaronus. Aš verdu pagal instrukcijas tik dar i vandenį įpilu kokį šaukšta aliejaus, kad makaronai nesuliptų. Išvirtus makaronus nukošiam, dalinam į lekštes ir užpilam padažu. Ir viskas. Vaizdelis štai toks, na gyvai atrodo geriau ;p Teks pabandyt, kad suprastumėt :)



Skanu, pigu, greita ir sotu. Būtent taip, kaip ir mėgstu aš :)


P.S. Visus skilties receptus dedikuoju savo draugaitei Margaritai arba kitaip http://kepejeles.blogspot.com/ kepejėlės blogo autorei, už įkvėpimą tęsti jau pradėto tinklaraščio rašymą. 




Su kvapniais linkėjimais,
G

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą