2014 m. kovo 5 d., trečiadienis

Kiaulienos kepsniai: krienų ir konservuotų ananasų sintezė

Ne vienas mane pažįstantis Jus patikins, kad labai mėgstu išmėginti patiekalus, kuriuose vyrauja mėsa ir vaisiai, o šį kartą prie viso to krestelsim ir vieną kitą šaukštą krienų. Geriausių tų kaimiškų, kur vos pauosčius ašaros pasipila :D

Receptą radau svetaineje 1000 receptų.lt, bet kaip visada šį tą patobulinau ir siūlau išmėginti mano versiją :)



REIKĖS:
  • Kiaulienos nugarinės 500g (galit pirkti gabaliukais, čia kaip kam patogiau)
  • Konservuotų ananasų skardinė
  • Krienų 1 v. š.
  • Majonezo 1 v. š. (naudojojau „Vilniaus su krapais")
  • Miltai 4 v. š.
  • Džiuvesėliai sauja
  • Kiaušiniai 2 vnt.
  • Aliejaus kepimui
  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų ir druskos


GAMINIMO EIGA:

Krienus sumaišome su majonezu. Kiaulieną supjaustom 1 - 1.5 cm. pločio gabaliukais (nebent buvot tinginiai ir pirkot jau supjaustytą :D ) ir išmušam. Atsargiai įpjaunam kišenėles, vidų ištepam krienų ir majonezo padažu. 

Miltus sumaišom su pipirais ir druska. Paruoštus kepsnelius pavoliojam miltuose tada plaktame kiaušinyje ir galiausiai dziuvesėliuose. Kepam aliejuje ant vidutinės ar silpnos ugnies, kol iškeps. 

Patiekiam ant kepsnio uždėję nuvarvintą griežinėlį ananaso. 



Net berašant seilės tysta. Tikiuosi Jums patiks. Skanaus! 

G.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą